Tiedote: Suomen Hyönteisseura kutsuu mukaan Tunnista 100 hyönteislajia -haasteeseen

29.5.2023

Haasteen tavoitteena on hyönteistuntemuksen kasvattaminen ja lajitiedon lisääminen. Kuinka monta hyönteislajia sinä tunnistat? Haluaisitko oppia lisää?

100 hyönteislajia -haasteen logossa komeilee niittyhepokatti, joka on yleinen ja helposti tunnistettava hyönteinen. Kuva: Suomen Hyönteisseura.

Suomesta tunnetaan yli 24 000 hyönteislajia. Sadan hyönteislajin havaitseminen ja tunnistaminen tästä joukosta on pieni määrä, vaikka tehtävä vaatiikin tarkkaa silmää ja yksityiskohtien erottamista. Tunnista 100 hyönteislajia -haasteen avulla jokaisella on mahdollisuus oppia lisää hyönteisistä ja kehittää omia tunnistustaitojaan.

- Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu havainnoimaan entistä tarkemmin ympärillämme pörrääviä, hyppiviä ja kipittäviä hyönteisiä! Olemme koostaneet haasteeseen osallistujien avuksi nettisivuillemme kuvaukset sadasta yleisestä ja helposti tunnistettavasta lajista, kertoo haasteen tuottanut sihteeri Jani Järvi Suomen Hyönteisseurasta.

- Kesä on parasta aikaa hyönteisharrastukselle, ja haasteen voikin aloittaa kesällä milloin vaan. Hyönteiset ovat aktiivisina pitkälle syksyyn ja joitain voi tavata talvellakin, mutta keväällä ja kesällä tulee jatkuvasti vastaan uusia elinkiertonsa aloittaneita lajeja.

100 hyönteislajia -haaste on henkilökohtainen kilpailu. Haaste on saanut inspiraationsa Birdlife Suomen Tunnista 100 lintulajia -kampanjasta, joka on näkynyt laajasti sosiaalisessa mediassa ja innostanut ihmisiä lintujen tarkkailuun.

Suomen Hyönteisseura toivoo, että haasteen myötä yhä suurempi joukko innostuu hyönteisten kiehtovasta maailmasta, ja oppii lisää hyönteisten tärkeydestä, merkityksestä ja monimuotoisuudesta.

Lisätiedot:

https://www.hyonteisseura.fi/hyonteisharrastus/100hyonteislajia/

https://www.hyonteisseura.fi/hyonteisharrastus/yleisia-hyonteisia/ 

Jani Järvi, sihteeri, Suomen Hyönteisseura
040 5464319, jani.jarvi@gmail.com