Linkit

Lista sisältää linkkejä muiden hyönteisiin keskittyvien yhdistysten, kansallisten hyönteisten uhanalaisuutta arvioivien hyönteis- ja hämähäkkityöryhmien kotisivuille sekä linkit hyönteishavaintojen tallennussivuille. Lisäksi on listattu hyönteisiin liittyviä Facebook-ryhmiä, joissa voi esimerkiksi pyytää apua hyönteishavaintojen tunnistukseen.

Muut yhdistykset ja työryhmät

Lajihavaintojen tallennus

Oletko tehnyt hyönteishavainnon, jonka haluaisit tallentaa digitaalisesti jonnekin? Hienoa! Hyönteishavaintojen tallentaminen palvelee Suomen luonnon tuntemusta ja on erinomainen harrastus. 

Hyönteishavainnot kannattaa aina tallentaa Suomen Lajitietokeskuksen havaintotietokantaan, jotta niiden sisältämää tietoa voidaan hyödyntää. Facebook-ryhmiin ja muualle sosiaaliseen mediaan päätyvät havainnot eivät kerrytä tietoa, jota niistä olisi hyödynnettävissä, joten tallennathan havaintosi somen lisäksi myös Lajitietokeskukseen joko sen omilla havaintolomakkeilla tai iNaturalistin kautta:

Suomen Lajitietokeskus

Lajitietokeskuksen Mobiilivihko-sovellus Androidille

iNaturalist Suomi (nettiselain)

iNaturalist-sovellus Androidille

iNaturalist-sovellus Applelle

Isokimalaiskärpänen (Bombylius major) on näyttävä kevään kärpäslaji. Kuva: Jani Järvi

Hyönteisiin liittyvät Facebook-ryhmät⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Suomen Hyönteisseuralla ei ole varsinaista hyönteisten tunnistuspalvelua. Mikäli kaipaat tunnistusta havaitsemallesi hyönteiselle tai muulle selkärangattomalle, suosittelemme kysymään tunnistusapua hyönteisaiheisista Facebook-ryhmistä. Ryhmien lisäksi iNaturalistin mobiilisovellus (ks. linkki yllä) toimii hyvänä paikkana sekä hyönteishavaintojen tallentamiselle että apuna niiden tunnistukseen, sillä palvelun käyttäjät tunnistavat havaintoja toisilleen.

Suomen Ötökät

Suomen kaksisiipiset & pistiäiset

Hyönteiskerääjät & -kuvaajat

Suomen perhoset

Ludelovers

Suomen nivelkärsäiset & kovakuoriaiset