Maaliskuun hyönteisilta

Maaliskuun hyönteisillan teema on hyönteishavainnot. Oletko löytänyt viime aikoina retkiltäsi jännittäviä lajeja, havainnut kokoelmistasi outouksia, tehnyt uusia maakuntahavaintoja tai nähnyt erikoisia, harvinaisia tai uhanalaisia hyönteislajeja- tai yksilöitä? Tai oletko todistanut mielenkiintoista hyönteisten käyttäytymistä? Maaliskuun hyönteisillassa on mahdollisuus kertoa omista havainnoistaan lyhyinä tiedonantoina!

Voit esittää lyhyen (n. 3-5 min) (Powerpoint-)esityksen havainnoistasi etänä tai paikan päällä. Ilmoitathan esityshalukkuudestasi sihteerille ennakkoon (jani.jarvi@gmail.com), jotta pystymme aikatauluttamaan illan. Havaintoja voi kuitenkin esittää myös ilman ennakkoilmoitusta. Esitys voi olla hyvin vapaamuotoinen ja mieluusti kuvapainotteinen.

Hyönteishavaintoiltaan ovat lupautuneet esitelmöijiksi museomestari Heidi Viljanen Luonnontieteelliseltä keskusmuseolta sekä pitkän linjan kovakuoriaistutkija, seura-aktiivi Ilpo Mannerkoski. Heidän lisäkseen tilaa on usealle muulle havaintoesitykselle. Heidi kertoo Luomuksen kokoelmien viime aikoina vastaantulleista mielenkiintoisista hyönteisnäytteistä.

Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa.

Tervetuloa!

Etäosallistumislinkki Zoomiin tässä. Meeting ID: 691 3301 6390. Passcode: 088357.

Museo menee keskiviikkoisin kiinni klo 17. Tapahtumaan pääset museon sivuportista ja -ovesta, josta löydät lapulla puhelinnumeron, johon soittaa ovenavaajalle.

Hyönteishavaintoja. Kuva: Jani Järvi.